Pitanje savetnici

Da li možete da mi objasnite Austrijski sistem školovanja

Pozdrav! Mene zanima da li možete da mi objasnite Austrijski sistem skolovanja s obzirom na to da se selim u Beč i prelazim u skolu, čula sam da oni nemaju srednju i osnovnu skolu odvojeno kao mi već nekako drugačije svi mi govore različite informacije i nikako ne mogu da pohvatam kako funkcioniše. Ja sam završila osmi razred u Srbiji dalje skolovanje nastavljam u Becu a zelim da budem psiholog. Ako bi mogli da me posavetuje sta da upisem da bi posle mogla i na fakultet na smeru za psihologiju.

607
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Milsim da nisam najbolje razumela pitanje. Da li planiraš odmah nakon osmog razreda da nastaviš školovanje u Beču, ili si sada upisala srednju školu u Srbiji, pa želiš da završiš studije u Beču kako bi postala psiholog? 

Sve osnovne informaciije o austrijskom sistemu školovanja možeš pronaći ovde, dok informacije o studijama u Austriji možeš pronaći ovde

Takođe, dodatne i konkretnije informacije možeš saznati ukoliko kontatiraš ambasadu Austrije u Srbiji, pozivom na sledeće brojeve telefona: +381/11 33 36 500; +381/11 263 56 06.