Pitanje savetnici

Muška babica

Poštovani, završio sam medicinsku skolu, smer ginekološko-akušerska sestra/tehnicar i planiram da upisem višu medicnsku skolu smer babica. Zanima me da li greska to upisivati radi kasnijeg prolaženja posla kao muška babica. Razmiljao sam o opštoj medicinskoj sestri ali me više zanima i vuče babica i to je ono što sam zavoleo tokom srednje škole. Postoji i master nakon završenih strukovnih studija smer zdravstvena nega u ginekologiji što bih isto upisao nakon studiranja. Pozdrav.

637
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Najbitnija stvar od koje zavisi zaposlenje u svim sferama rada jeste znanje i iskustvo. Ukoliko budeš vredno učio u toku studiranja i pohađao prakse koje će obogatiti tvoj CV, verovatno ćeš imati određenu prednost u odnosu na žensku babicu bez iskustva!

Takođe, danas ima puno poslova koji su okarakterisani kao ženski a obavljaju ih i muškarci i obrnuto – postoji puno poslova koji su okarakterisani kao muški a obavljaju ih i žene u velikoj meri. Podela na muško – ženske poslove je prevaziđena i to trendovi na tržištu rada pokazuju. :) Ukoliko obavljaš svoj posao odgovorno i savesno, pol nije presudan.