Pitanje savetnici

Kako da postanem inspektor tržišta?

Postovani, zavrsila sam Ekonomsku skolu u Valjevu, smer poslovni administrator. Sada upisujem Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, takodje Valjevo. Zanima me da li bi mogla posle zavrsetka tih studija da postanem inspektor tržišta, i gde dalje da idem.

442
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Postoje različiti sektori u kojima rade tržišni inspektori u zavisnosti od oblasti i dela tržišta. Da bi se bavila tim zanimanjem, pre svega je neophodno da imaš određeno visoko obrazovanje u oblasti u kojoj bi volela da radiš.

Na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, odsek Valjevo, postoji dva smera: poslovna informatika i poslovna ekonomija koja ima tri modula: modul finansije, bankarstvo osiguranje; modul marketing, trgovina turiizam; i modul računovodstvo, revizija i porezi. Ono što je ohrabrujuće u tvojoj situaciji jeste to što najveći broj inspektora čine ekonomisti i pravnici. Dakle, na osnovu informacija koje smo našli, ukoliko upišeš smer poslovna ekonomija, ispunićeš uslove koji su postavljeni kako bi postala inspektor tržišta u oblasti ekonomije.