Pitanje savetnici

Da li može da se upiše detektivska obuka nakon umetničkog fakulteta?

Pozdrav, Trenutno sam 2. godina umetničkog fakulteta (smer grafičkog dizajna/akademsko obrazovanje), završila sam srednju tehničku školu za administratora računarskih mreža i imam želju da, nakon završenog faksa (3./završne godine studiranja grafičkog dizajna), upišem detektivsku obuku. Zanima me da li postoji određena srednja škola i fakultet (npr. policijska akademija, pravni fakultet, policijska obuka...) koji mora da se završi da bih mogla da se prijavim za obuku?

403
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje smo našli, kako bi se prijavila za obuku budućih detektiva, nije potreban završen fakultet iz određene oblasti. Ono što je važno jeste da imaš završenu srednju školu i fakultet. To znači da možeš da završiš srednju školu i fakultet koji su u skladu sa tvojim interesovanjima i sposobnostima i da nakon toga upišeš obuku.

Ukoliko ti je potrebno više informacija o uslovima i načinu organizovanja obuke, u nastavku ti ostavljam linkove koji ti mogu koristiti:

http://www.bazapropisa.net/sr/zakonodavstvo/pravilnici/9293-pravilnik-o-programu-obuke-i-osposobljavanja-lica-za-vrsenje-detektivskih-poslova-nacinu-sprovodenja-obuke-i-osposobljavanja-i-polaganja-strucnog-ispita-za-detektiva.html 

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_detektivskoj_delatnosti.html