Pitanje savetnici

Koji fakultet upisati

Zdravo. Završila sam drugu godinu srednje škole. Idem u muzičku, na dva smera: teoretski i vokalno-instrumentalni(solo pevanje), i sportsku gimnaziju(treniram boks). Odličan sam đak, tačnije vukovac, u obe škole. Zanimaju me umetnost, moda, muzika, crtanje...ali i ekonomija i matematika, a sport smatram kao hobi. Ne znam čime bih volela da se bavim i jedva sam odlučila koju ću srednju da upišem. Treba mi ideja koji fakultet mogu da upišem. Ne bih volela da puno učim teoriju, već da znanje primenim na neke praktične radove. Upisala bih državni fakultet u Beogradu, to jedino znam, i zanima me šta posle tog fakulteta mogu raditi.

459
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Dobra vest je to da imaš još dosta vremena do upisa da razmsiliš o svemu što te zanima ili možda stvoriš neka nova interesovanja! 

Kada su u pitanju tvoja interesovanja vezana za umetnost koji su u sklopu Univerziteta u Beogradu, na raspolaganju su ti Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet dramskih umetnosti, Fakultet muzičkih umetnosti... Kada su u pitanju ekonomski i matematički fakultet u Begradu, tu postoji više smerova za koje možeš da se odlučiš. Nešto više o tome možeš pronaći na njihovom sajtu:

  • Matematički fakultet: http://www.matf.bg.ac.rs/
  • Ekonomski fakultet: http://www.ekof.bg.ac.rs/
  • Državi fakultet Na Univerzitetu u Beogradu koji bi možda mogao da zadovolji tvoja interesovanja za crtanje i matematiku bi bio Arhitektonski fakultet. Studijski program možeš pronaći na njihovom sajtu.

Takoa našem sajtu postoje testovi osobina, veština i interesovanja  koji ti mogu pomoći da spoznaš svoje sposobnosti i interesovanja, kao i baza zanimanja u kojoj možeš pronaći uslove i opise posla kojima se kasnije možeš baviti i koji su u skladu sa tvojim interesovanjima! Na kraju, kada budeš pronašala ono što ze zanima, u našem adresaru državnih i privatnih fakulteta i visokih škola možeš pronaći fakultet koji ti je potreban da se baviš onim što te zanima!