Pitanje savetnici

Licenca za obavljanje detektivskih poslova

Pozdrav, Poznato mi je, nakon silnog istrazivanja, da nakon polozenog strucnog ispita za detektivsku delatnost mogu dobiti licencu za obavljanje detektivskih poslova, medjutim, nigde nisam nasla koliko iznosi republicka administrativna taksa za izdavanje ove licence. Da li mozda Vi znate? Takodje me zanima da li postoji neka mogucnost da nakon zavrsene detektivske obuke dobijem neku poziciju i u policiji/MUP-u? Hvala unapred, najbolji ste!

521
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Sjajno je što si detaljno istražila svoje buduće zanimanje! Taksa koja se plaća iznosi trenutno oko 28000 rsd, ali će se to možda vremenom i menjati. 

Što se tiče drugog dela tvog pitanja, za detektivsku delatnost je nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova, te postoji veza između ovih poslova, i verujem da bi kroz pripremu za obavljanje posla detektiva stekla veoma korisna i relevatna znanja i za rad u policiji. U ovom trenutku nemamo informacije da li postoji konkretno radno mesto, ali verujem da, u momentu kada počneš sa obukama možeš da postaviš to pitanje i pokušaš da dobiješ informaciju iz prve ruke. U međuvremenu, možda bi ti bilo korisno da pogledaš kako izgledaju i konkursi za posao u MUP-u i koje su to pozicije, i njih možeš naći na linku ovde.