Pitanje savetnici

Zanima me kriterijum engleskog jezika na defektologiji?

Zdravo,zanima me kriterijum engleskog jezika na defektologiji? Pošto meni je engleski veoma slabo ide...Želela bih ako mozete da mi malo više kazete o engleskom na tom fakultetu

386
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Nažalost, nemamo iskustvo iz prve ruke sa polaganjem engleskog na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (FASPER), koje bismo mogli da podelimo sa tobom. Ali sa druge strane, tu je nekoliko opštih stvari koje bi ti mogle biti korisne :) Učenje jezika na fakultetu uglavnom je usmereno na oblast smera ili modula koji neko pohađa. U tom kontekstu, to znači da bi se fokusirala na terminologiju koja je važna za tvoje buduće zanimanje. Takođe, koliko su kriterijumi niski ili visoki, dosta zavisi od lične perspektive studenata, i teško je dati univerzalan odgovor obzirom da je svačije iskustvo sa učenjem kao i nivo predznanja drugačiji. 

Ako sam dobro razumela iz tvog pitanja, ti razmatraš upisivanje FASPER-a, što znači da imaš još vremena i da radiš na usavršavanju jezika. Poznavanje stranog jezika svakako nije preduslov za upis, a sadržaj svakog predmeta na fakultetu je prilagođen tako da svako, bez obzira na svoj nivo znanja, može da ga savlada. Naravno, ne znači da će svako uložiti istu količinu truda i vremena u to, ali svakako, ništa nije nemoguće savladati :). 

Uz to, treba da imaš u vidu da je poznavanje stranog jezika ipak veština koja se razvija samo kroz vežbu i govor. U ovom trenutku postoji dosta resursa, od kojih su neki čak i besplatni (poput Duolingo aplikacije, stranica na društvenim mrežama) koji mogu da ti pomognu da napraviš prvi korak u učenju, a kasnije ćeš to samo dodatno usavršavati kroz nove sadržaje i vežbu. :)