Pitanje savetnici

Šta mi je najlakše da završim

Imam strah da ne upišem pogrešan fakultet. Čuo sam da je zaštita na radu laka i da završavaju fakultet na puškicama, ali ne odgovaraju mi predmeti na fakultetu - hemija, fizika. I čuo sam da je dosta perspektivan?

Takođe bih vas pitao za savet pošto se dvoumim da li da upišem ekonomski ili pravni? Znam da su teški, ali ipak mislim da su ekonomisti traženiji i da ima više mogućnosti za posao.

A za advokata je potrebno puno godina školovanja (mada iskreno ne razumem to) i imam još jedan fakultet a to je FON i to smer menadžment. Ali imam dilemu ako bih bio bukvalno menadžer, to mogu završiti i na drugom fakultetu. Gde je lakši. Šta mi vi savetujete?

1091
pre 11 godina

Odgovor savetnice:

Teško mi je da te savetujem iz pozicije koji je faks lakši. Naravno da ne treba da upišeš fax koji će ti biti pretežak, gde ćeš se previše zadržavati na ispitima pa i godinama možda. Neophodno je da upišeš fax koji se bavi temam koje možeš da savladaš i naučiš i koji će ti ležati i moći ćeš normalnim tempom da studiraš.

Osim toga bitno je tako da biraš fax, zato što ćeš posle biti stručnjak iz te oblasti i radićeš taj posao ko zna koliko dugo. Ali ne mogu da ti kažem koji je lakše i koji se lakše završava i u tom smislu koji je bolji. Te stvari su individualne. Ali i tebi savetujem da tako ne biraš budući fax i buduće zanimanje, već da pokušaš da razmišljaš o budućem zanimanju i poslu u svetlu svojih interesovanja i svojih mogućnosti. Mislim da će ti tako biti lakše da upišeš i završiš fax i da ćeš biti zadovoljniji. Jer odluka koja je pred tobom se ne tiče samo spremanja prijemnog,polaganja prijemnog i posle šta te briga - opušteno. Ono jeste - kad položiš prijemni i upišeš nešto rešio si veliki problem i neko vreme si miran, ali u suštini to vreme ti se spremaš za nešto što će posle biti tvoj životni poziv.

Ako promeniš ugao posmatranja, možda i samom tebi bude lakše da izabereš fakultet. Ja sam našla fax zaštita na radu u Nišu http://prijemni.infostud.com/Fakultet_zatite_na_radu/Ni/Zatita_na_radu/408 i koliko vidim, tamo nema hemije i fizike. Razmisli o ovemo što sam ti rekla, pa se opet javi. 22 Feb 2010