Pitanje savetnici

Ne znam šta da radim

Ja sam 4. godina i ne znam šta da radim za fakultet, ne znam zaista šta da upišem, stvarno želim da upišem nešto što volim a ne da sedim u kancelariji na primer (Ekonomski fakultet i tako to ne želim nikako) Ja više volim umetnost u bilo kakvom smislu, ali ništa od toga ne mogu, nisam na tom nivou dobra iz crtanja da upišem Umetnički, ne mogu animaciju, arhitekturu na FTN ne, jer ne znam matematiku, ništa što volim ne mogu, a ovo što mogu me ne zanima ne znam šta da radim, ja samo želim zanimljiv posao koji je tražen ako je to ikako moguće pronaći.

322
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Pre svega, žao mi je što misliš da ne možeš da upišeš fakultete koji ti se dopadaju. Hajde da probamo da prođemo kroz neke od opcija. 

Ukoliko procenjuješ da nemaš u ovom trenutku dovoljno znanja ili veština za upis nekih od ovih fakulteta, da li si razmišljala o dodatnim časovima ili direktnoj pripremi za prijemni na samom fakultetu? Mnogi fakulteti organizuju pripremnu nastavu, kako bi pomogli budućim studentima da se što bolje pripreme za prijemni ispit. Takođe, uvek je dostupna mogućnost da ti oko toga pomognu i profesori iz škole ili neko od studenata. 

Sa druge strane, ukoliko stičeš utisak da bi to bilo prezahtevno, možeš da razmotriš i upis neke od visokih škola. Na linku ovde možeš da istražiš neke od opcija, posebno one koje imaju umetničke smerove. 

Ako želiš da razmotriš još neke opcije, može da ti bude od pomoći da uradiš testove ličnosti, osobina i interesovanja na osnovu kojih možeš da dobiješ još neke predloge zanimanja u skladu sa tvojim afinitetima. Ukoliko želiš da uradiš testove profesionalne orijentacije uživo, na raspolaganju ti je Nacionalna služba za zapošljavanje i njihove usluge podrške za planiranje karijere. Te usluge su besplatne, potrebno je samo zakazivanje, te ti kontakt ostavljam na linku ovde.