Pitanje savetnici

Posao fitnes instruktora

Budući da ove godine završavam srednju školu, u velikoj sam dilemi šta da upišem. Interesuje me posao fitness instruktora. Međutim, nisam upoznat sa time na koji način se stiče to znanje, koliko je taj posao prolazan u našoj zemlji i svetu, kao i to koji fakultet odabrati, i da li uopšte kod nas postoji fakultet sa kojim se stiče neki svetski priznat sertifikat?

786
pre 11 godina

Odgovor savetnice:

Mislim da ti za posao fitnes instruktora nije neophodan fakultet, u smislu da ne moraš imati neku diplomu koja će ti obezbeđivati posao. Ali sigurno je to da bi sa fakultetom i diplomom imao i veća znanja i bio veći profesionalac u toj oblasti.

Koliko je meni poznato, fakultet koji je "odgovoran" za to jeste Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja http://prijemni.infostud.com/Fakultet_sporta_i_fizikog_vaspitanja/Beograd/80 ali kako vidim, tamo nema posebnog smera koji bi odgovarao tvom željenom pozivu. Obrazovanje koje bi tamo stekao je dosta šire od same teme fitnesa, ali opet to nije loše:) Osim toga postoji kao opcija Visoka sportska i zdravstvena škola http://www.vss.edu.rs/vss/studije-program-t.html, imaju tri smera. Pogledaj. 12 Mar 2010