Pitanje savetnici

Sta posle zavrsenje srednje skole za poslasticata

Dobro vece zanima me sta mogu sve dalje posle smera poslasticara

326
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Ukoliko želiš da nastaviš u istom smeru, imaš mogućnost upisa na većinu visokih škola, pogotovu onih koji imaju smerove u oblasti turizma i hotelijerstva. U našem Adresaru državnih i privatnih visokih škola i fakulteta možeš pronaći različite visoke škole koje možeš da upišeš – samo vodi računa, uvek proveri konkurs za upis na sajtu visoke škole koji poželiš da upišeš, jer je možda jedan od uslova završena četvorogodišnja srednja škola. 

Ukoliko je to uslov, nemoj da brineš, to možeš rešiti dokvalifikacijom, koja će ti na kraju doneti diplomu četvorogodišnje srednje škole. Nakon toga imaš mogućnost za upis na više visokih škola ili fakulteta. Ukoiko te je dokvalifikacija zainteresovala, najtačnije inormacije možeš dobiti od sekretara ili direktora škole koju si pohađala. 

Ako je tvoja želja da se baviš nečim što nije postastičarstvo, na našem sajtu možeš odratiti testove osobina, veština i interesovanja koji ti mogu pomoći da spoznaš svoja interesovanja i lakše odlučiš šta želiš da upišeš. 

Ukoliko želiš da nastaviš da radiš u struci, ovde možeš tražiti oglase za posao. Sa druge strane, možeš otvoriti i sopstvenu poslastičarnicu - više informacija o pokretanju sopstvenog biznisa možeš pronaći ovde