Pitanje savetnici

Prebacivanje iz gimnazije u strucnu skolu

Postovanje, ucenica sam prvog razreda gimnazije ali s obzirom da nisam bila bas savrsen ucenik (vrlo dobar uvek oko 4,00) u osnovnoj i nemam neke radne navike, ucenje ovde mi je otezano. Gimnaziju sam upisala jer nisam bas znala sta drugo iako sam sve vreme htela umetnicku jer me to zapravo zanima - koju moji roditelji nisu bas podrzavali. Zelim da se prebacim u umetnicku skolu mada kako je vec kraj polugodista, a i za tu skolu treba da se polaze poseban prijemni zanima me da li mogu da odmah upisem drugu godinu (da li je potrebna razlika predmeta) i ako ne, kakav je proces da se ispisem iz gimnazije na kraju godine i upisem ponovo prvu godinu u umetnickoj? Hocu li ponovo morati da polazem obican prijemni ili ce mi racunati bodove od ove godine?

318
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju i izvini što se čekala odgovor.

Prema informacijama koje sam našla, nije moguće prebacivanje iz Gimnazije u stručnu školu. Međutim, ta mogućnost u velikoj meri zavisi od škole u koju želiš da se prebaciš, te je najbolje da kontaktiraš sekretata ili direktora Umetničke škole – oni će ti reći najtačnije informacije. 

Ukoliko direktor ili sekretar Umetničke škole kažu da nije moguće prebacivanje, nemoj da te to brine - uz malo truda možeš popraviti svoj prosek, a zajedno sa boljim prosekom ćeš izgraditi i svoje radne navike, od kojih možeš imati benefite kasnije na fakultetu, ali i u životu.