Pitanje savetnici

Posao u auto salonu

Pozdrav, četvrta sam godina ekonomskog smera, interesuje me kako dobiti posao Prodajnog savetnika/Menadžera prodaje u auto centrima/auto kućama. Pratim oglase za posao svakodnevno i nema ih mnogo, često se traži godinu dana radnog iskustva u toj oblasti, a negde i tri. Za ovaj posao se već duže vreme interesujem zbog toga što kombinuje automobilizam i rad sa ljudima. Problem mi je to što nemam radno iskustvo u toj oblasti što je najčešće jedan od kriterijuma.

321
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Možeš pokušati da u CV-u istakneš veštine i znanja koja poseduješ, a od velike su važnosti za obavljanje tog posla, bez obzira na to što to iskustvo nisi stekao formalno. Neke od tih veština su: komunikacione veštine, poznavanje rada na računaru (MS Office paket), validna vozačka dozvola... Važno je da znaš da uslovi zapošljavanja zavise od poslodavca i da ne moraju sve ove nabrojane veštine da traže baš svi, neki će tražiti manje od ovoga, a neki možda više. 

Dakle, bilo bi dobro da istakneš veštine koje već poseduješ, ali i spremost da učiš i napreduješ u tom poslu. Ovo ti može povećati verovatnoću da budeš primljen na željeni posao. 

Više informacija o tome kako napisati dobar CV možeš pronaći ovde