Pitanje savetnici

Prijemni ispit na FB i srodni fakulteti

Dobar dan, cetvrti sam razred gimnazije i odlucila sam da upišem Fakultet bezbednosti. Ali nisam sigurna da li je bas za mene. Volela bih da još negde polažem prijemi, ali nisam sigurna na kom fakultetu.Pripremam sociologiju i ekologiju , pa me zanima na kojim još fakultetima se polaze jedan od ova dva predmeta? Hvala unapred na odgovoru.

257
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Razumem tvoju nedoumicu oko upisa, danas ima jako puno mogućnosti i nije lako odlučiti čime bi želeli da se bavimo u budućnosti. Međutim, uz malo istraživanja sebe, možeš doći do dobre odluke. 

Pre svega, kako bi bila sigurnija u svoju odluku i kako bi spoznala svoja interesovanja, bilo bi dobro da na našem sajtu uradiš testove osobina, veština i interesovanja, a nakon toga možeš posetiti našu bazu zanimanja, gde se možeš upoznati sa različim zanimanjima. Tu možeš pronaći opise različitih poslova, ali i uslove zaposlenja. Na osnovu njih možda odlučiš čime bi želela da se baviš u budućnosti. 

Nakon toga, u našem Adresaru državnih i privatnih viokih škola i fakulteta možeš pronaći sajtove željenih fakulteta i proveriti u njihovom konkursu šta se polaže na prijemnom ispitu i da li se to poklapa sa literaturom za prijemni koji si počela da pripremaš.

Nadam se da sam ti pomogla i ukoliko imaš još nekih nedoumica slobodno mi piši!