Pitanje savetnici

Prebacivanje u 2 polugodistu u drugu skolu

Dobar dan, ucenica sam prve godine Geolosko-hidrometereoloske škole, ne zelim time da se bavim ali nisam imala bodove za neku drugu skolu poput turističke ili ugostiteljske. Potrebna mi je četvorogodišnji smer zbog fakulteta posle srednje škole, zato sam upisala ovu školu. Ne pronalazim se u njoj, zato bih želela da se prebacim u ugostiteljsku ako bi možda bilo mesta sad i ako je to ikako moguce. Htela sam da pitam kako to ide da li se radi test razlike, da li se polaže njihov test stručnih predmeta itd...

1106
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam našla, prebacivanje iz jedne u drugu srednju školu nije moguće. Međutim, najtačnije informacije ti može dati sekretar ili direktor škole u koju želiš da se prebaciš, zato je najbolje da kontaktiraš njih.

Ukoliko i oni budu rekli da prebacivanje nije moguće, nemoj da te to brine. Srednja škola predstavlja određeni vremenski period u kome nam se otvaraju razne mogućnosti i vrlo brzo nam se menjaju interesovanja. Do kraja srednje škole te možda zainteresuje neka oblast te nauke ili možda shvatiš da te konkretno zanima nešto sasvim drugo što si saznala baš u toj školi ili van nje. Svakako je taj period jako dragocen i to je vreme koje bi bilo dobro da iskoristiš za ispitivanje različitih mogućnosti.

Nadam se da sam ti pomogla. Ukoliko imaš još nekih nedoumica slobodno mi piši!