Pitanje savetnici

Da li je moguce upisati fakultet sa vrlo dobrim uspehom

Idem u filolosku gimnaziju i vrlodobra sam, volela bih da znam da li je moguce da upisem filoloski ili filozofski fakultet?

430
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju i izvini što si čekala odgovor. 

Dobra stvar je to što upis na fakultet ne zavisi isključivo od ostvarenog proseka u srednjoj školi. Pored toga, on zavisi i od ostvarenih bodova na prijemnom ispitu. Dakle, ukoliko budeš potrudila i vredno učila prijemni ispit, možeš sebi povećati šansu za upis na željeni fakultet.

Kada je u pitanju Filozofski fakultet, moguće je studirati deset različitih smerova. Ono što je dobro je to što na Filozofskom fakultetu možeš pisati listu želja za tih deset smerova, sličlno kao pri upisu u srednju školu. Više informacija oko upisa možeš pronaći ovde i ovde, a za sve tehničke informacije se možeš obratiti studentskoj službi fakulteta: 011/32-06-123 .

Što se tiče Filološkog fakulteta, sve smerove koje nudi možeš pogledati na njihovom sajtu, u delu katedre, dok prošlogodišnji konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija možeš pogledati ovde. Ono što je dobro, je to što Filološki fakultet organizije pripremnu nastavu koja ti može pomoći da se bolje pripremmiš za polaganje prijemnog ispita. 

Želim ti svu sreću i nadam se da su ti ove informacije pomogle.