Pitanje savetnici

Željeno zanimanje

Imam želju da pretvorim ono što volim u stvarno zanimanje, želja mi je da budem umetnik mange japanskog stripa, počeo sam ozbiljno da se praktikujem u crtanju sa 17 godina koliko i sada imam, zanima me da li je u redu da pratim svoj san, i da li je moguće otpočeti novo zanimanje koje još ne postoji kod nas, ali ima drugde?

224
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

To što imaš ideju da oživiš nešto što nije toliko zastupljeno u našoj zemlji je opcija koja ti daje dosta prostora za uspeh, baš zbog toga što ćeš biti jedan od retkih koji će tu ideju obraditi na našim prostorima. 

Dobro je to što si već počeo sa vežbanjem crtanja, jer ti to kasnije može olakšati proces ostvarenja tvog sna. Za početak, možeš da kontaktiraš Regionalnu agenciju za razvoj i evropske integracije, koja organizuje besplatne obuke iz različitih oblasti koje su korisne za poslovanje “start - up” sekotra, odnosno početnika u biznisu i za potencijalne preduzetnike. Oni će ti takođe proslediti neke kontakte koji su ti neophodni ako želiš da kreneš na put pokretanja sopstvenog posla.

Želim ti svu sreću i ukoliko imaš još nekih nedoumica slobodno mi piši!