Pitanje savetnici

Šta upisati?

Ja sam treća godina srednje elektrotehničke škole. Nisam se pronašla u svom smeru. Dopada mi se arhitekura ali nisam sigurna u sebe i sposobnost za upisivanje. Neki kažu da je prijemni jako težak i ukoliko do sada nisi išao u neki smer vezan za gradjevinu ili arhitekturu da se ne ispalati spremati se i trositi vreme. Moje pitanje je: Da li bi trebalo da razmišljam o ovoj opciji ili odustati na vreme od nje?Koliko je prijemni težak i samo privikavanje na nešto sa čime nisi imao kontakt do tada?

227
pre 11 meseci

Odgovor savetnice:

Pre svega, jako mi je što si sama shvatila čime bi želela da se baviš u budućnosti! Međutim, važno je da znaš da svako od nas ima različite želje, interesovanja i sistem vrednosti i ukoliko neko ima drugačije mišljenje od nas, to ne znači da je naše mišljenje pogrešno. Ukoliko je arhitektura ono što ti zaista želiš i čime bi volela da se baviš u budućnosti, verujem da ćeš uz malo više truda uspeti da ostvariš to što želiš i da te studije završiš uspešno. 

Na Arhitektonskom fakultetu možeš upisati osnovne akademske studije koje traju tri godine i integrisane akademske studije koje traju pet godina. Više informacija o studijskom programu osnovnih akademskih studija Arhitekture možeš pronaći ovde, dok više o studijskom programu integrisanih akademskih studija možeš pronaći ovde. Na kraju, sve informacije o upisu možeš pronaći njihovom prošlogodišnjem informatoru

Ukoliko nakon ovih informacija misliš da bi volela time da se baviš u budućnosti, uz malo više truda i volje možeš sebi povećati šansu za upis i kasnije da završiš Arhitekturu i postaneš uspešan arhitekta!

Želim ti svu sreću!