Pitanje savetnici

Upis u srednju skolu

Dobar dan, postovanje, Dete treba da upise srednju skolu, ali smo u nedoumici za koju da se opredeli, gimnaziju ili srednju medicinsku skolu. Interesuje me koj fakultet moze upisati posle srednje medicinske skole? Da li moze upisati fakultet koji nema veze sa medicinom. Koje mogucnosti ima? Hvala unapred.

264
pre 11 meseci

Odgovor savetnice:

Poštovana,

Hvala Vam na upućenom pitanju. 

Ukoliko još uvek nije sigurno šta želi, na našem sajtu može odraditi testove osobina, veština i interesovanja, koji će biti od pomoći u spoznaji sopstvenih interesovanja i bazu zanimanja, u kojoj će Vaše dete moći da se upozna sa opisima različitih zanimanja i na taj način odluči čime želi da se bavi u budućnosti. 

Kada je u pitanju mogućnost upisa na određeni fakultet, on u potpunosti zavisi od konkretnog fakulteta. Fakulteti svake godine izbacuju konkurse za upis, gde su jasno istaknuti uslovi upisa. Ti uslovi se menjaju iz godine u godinu, te zbog toga ne možemo ništa sa sigurnošću da tvrdimo.

U našem adresaru državnih i privatnih visokih škola i fakulteta možete pronaći sajtove fakulteta, a na njima i prošlogodišnje konkurse za upis, što Vam možda može dati okvirne informacije o budućim uslovima za upis.