Pitanje savetnici

Šta posle srednje trogodišnje škole za frizere?

Zdravo zanima me sta mogu upisati posle tri godine frizerske skole ?Da li moze vanredno cetvrta godina i koji smer moze ?

446
pre 11 meseci

Odgovor savetnice:

Nakon završene srednje trogodišnje škole za frizera postoji mogućnost dokvalifikacije kako bi stekla diplomu završene četvorogodišnje srednje škole. Više informacija o procesu dokvalifikacije možeš saznati kod sekretara ili direktora škole koju si završila ili na broj telefona: 011/401-12-27.

Nešto više o opisu posla frizera možeš pronaći ovde. Ono što je dobro je to što je sve veća potreba za frizerima, a pored toga, danas postoji i dosta kurseva za usavršavanje različitih tehnika, koje frizerima mogu da pomognu u pronalaženju posla ili pokretanju sopstvenog biznisa. Ukoliko budeš malo istražila na internetu, verujem da ćeš naći obuku koja odgovara tvojim potrebama. 

Ukoliko želiš da otvoriš sopstveni salon, u tome ti može pomoći i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije, koja nudi besplatne onlajn obuke za početnike u biznisu i druge obuke koje mogu da budu od velike pomoći mladim preduzetnicima.