Pitanje savetnici

Elektronski da ili ne?

Zdravo, upisala sam Elektronski fakultet iz par razloga, prvi, zato sto su svi to iz mog bivseg odeljenja upisali i zato sto sam htela da upisem bilo koji fakultet. Prijemni je bio prelak, predmeti u prvom semestru iole zanimljivi, medjutim, ovaj drugi semestar je dosta strucan i po meni dosadan. Gledala sam premete na svim smerovima koji mogu da se izaberu u 3. semestru, ali ni jedan mi nije previse privlacan. Uglavnom ne razumem sta to rade ljudi posle ovog fakulteta. Da li im se radno mesto vezuje iskljucivo za kancelariju, da li je posao rutinski ili se svakog dana rodi neki novi problem, koliko talenta i rada je potrebno da bi bio dobar inzenjer... Privukao me je novac, porodica i prijatelji koje ne bih napustila, ali mi je jako nejasno kako mogu da zakljucim da li je taj fakultet za mene ili ne.

371
pre 10 meseci

Odgovor savetnice:

Razumem razlog zbog kog si upisala ovaj fakultet, ali i tvoje nedoumice oko kasnijeg zaposlenja. 

Važno je da znaš da nam period studiranja otvara puno mogućnosti, menja nam perspektive, stvara nova interesovanja ili proširuje postojeća. Ukoliko te sada ne zanimaju predmeti koje imaš i koje ćeš imati u sledećoj godini i dalje postoji mogućnost da na tim predmetima saznaš nešto što nisi očekivala da saznaš ili možda ono što tebe zanima stigne u poslednje dve godine. Sve u svemu, bilo bi dobro da pogledaš opise poslova različitih zanimanja kojima se možeš baviti nakon završenog Elektronskog fakulteta i tako saznati da li to ono čime bi želela da se baviš. 

Informacije o tome šta možeš raditi nakon završenog Elektronskog fakulteta i opis poslova tih zanimanja možeš pronaći ovde