Pitanje savetnici

Genetičar

Poštovana, diplomirani biolog sam po struci i radim u školi. Završila sam PMF - biološki fakultet 1995.godine. Zbog porodične situacije ostala sam u rodnom gradu Valjevu i radila posao koji zaista neizmerno volim,sa decom,a koji je uspeo da zameni moju dugogodišnju želju da se bavim naučnim radom i decu koju nažalost nisam mogla imati ni posle brojnih vantelesnih oplodnji. Interesuje me da li bih mogla nekako da sada, iako imam 52 godine, i sa mojom strukom, da se doškolujem u oblasti genetike? Iznad svega me interesuju metode analize hromozoma - prenatalne analize. Molila bih Vas da ako je to moguće, da mi date smernice kome da se obratim.

351
pre 9 meseci

Odgovor savetnice:

Poštovana, hvala Vam na upućenom pitanju i izvinite što ste čekali odgovor. Usled velikog broja pitanja u periodu upisa, nije jednostavno odgovoriti na sva pitanja u kratkom vremenskom roku.

Pre svega, drago mi je što ne odustajete od svojih snova i što težite usavršvanju svojih znanja!

Na Biološkom fakultetu u Beogradu postoje specijalističke akademske studije: Genetika, Mikrobiologija, Imunibiologija sa mikrobiologijom, Ćelijska biologija i histologja. Međutim, kako biste mogli da upišete specijalističke, najpre je potrebno da završite master studije. Na pomenutom fakultetu postoji master program Molekularna biologija i fiziologija, koji je najuže povezan sa Genetikom. Na kraju, kada su u pitanju doktorske nauke, na Biološkom fakultetu postoji studijski program Molekularna biologija.

Konkurs za master programe možete pronaći ovde, konkurs za specijalističke akademske studije možete pronaći ovde, dok konkurs za doktorske akademske studije možete pronaći ovde.  

Ukoliko budete imali nekih nedoumica u vezi upisa, zbog velike pauze između diplomiranja i upisa na master studije, kontaktirajte studentsku službu fakulteta čiji broj telefona možete pronaći na sajtu fakulteta i oni će Vam dati najtačnije informacije u vezi promena, ukoliko ih ima. 

Nadam se da su Vam ove informacije pomogle. Želim Vam svu sreću!