Pitanje savetnici

Nezadovoljstvo oko upisa u srednju školu

Završavam treću godinu ekonomskog smera i nisam zadovoljan sa ovim smerom i ne volim ga, da li sam napravio grešku pošto sam ga upisao želeo sam da upišem drugi smer. Dakle ono što sam želeo da pitam je da li biste mi pomogli oko neodlučnosti oko zanimanja, ja sam već zacrtao fakultet koji hoću da upišem, ali kako da se nosim sa ovom greškom, molim vas pomozite mi

222
pre 10 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

U životu nas često greške više izgrade nego što to urade „ispravni“ postupci. Svaka greška u našim životima predstavlja jednu lekciju koja nam olakšava dalje koračanje kroz život. Dobra stvar je to što ti imaš priliku da popraviš svoju grešku i vratiš se na put kojim želiš da ideš.

Pre svega, bilo bi dobro da razmisliš šta je ono što tebe ispunjava, što te interesuje i u čemu vidiš sebe u budućnosti. U tome ti mogu pre svega pomoći naši testovi osobina, veština i interesovanja. Kada uz pomoć njih budeš bolje spoznao svoja interesovanja, na našem sajtu možeš pronaći i bazu zanimanja u kojoj se možeš upoznati sa opisima različitih zanimanja i videti koja zanimanja odgovaraju tvojim interesovanjima. 

Na samom kraju, u našem adresaru državnih i privatnih fakulteta i visokih škola možeš pronaći fakultet koji najviše odgovara tvojim željama i interesovanjima.

Ukoliko ti ove informacije nisu bile korisne, bilo bi dobro da se obratiš najbližoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, gde imaš mogućnost da besplatno razgovaraš sa psihologom i sa njim odradiš testove profesionalne orjentacije. 

Želim ti svu sreću!