Pitanje savetnici

Da li se mogu prebaciti?

Uspela sam,upisala sam medicinsku srednju skolu i to opsti smer. Medjutim saznala sam u kom sam odeljenju i sa kim,svi moji prijatelji koji su takodje upisali taj smer su u drugom razredu i neću moći da budem sa njima a znaju koliko nervozna mogu biti. Da li mogu da se odmah prvog dana prebacim u njihov razred? Da li uopste mogu da se prebacim? Hvala.

240
pre 9 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju. 

Pre svega, važno je da znaš da period srednje škole može biti period u kome ćeš da stekneš nova prijateljstva koja će trajati ceo život, u kome ćeš stara prijateljstva okončati ili pak još više učvrstiti. To što si upala u odeljenje u kome nema tvojih drugara iz osnovne škole ne mora da znači da će ti biti loše u novom odeljenju sa novim drugarima i da nećeš izgraditi dobra prijateljstva. Kao i u svakom odnosu, važno je da gajimo razumevanje i poštovanje prema drugome kako bismo uspeli da izgradimo pravo prijateljstvo. 

Ukoliko želiš da se prebaciš u drugo odeljenje, mogućnost prebacivanja zavisi isključivo od direktora ili sekretara škole koju si upisala, zato bi bilo najbolje da kontaktiraš nekog od njih.

Želim ti svu sreću!