Pitanje savetnici

Upisivanje dva fakulteta

Poštovana, Nameravam da upišem psihologiju sledeće godine, ali već idem na jedan fakultet. Ukoliko izaberem da pohadjam oba fakulteta u isto vreme, da li je moguće da mi se priznaju ispiti iz predmeta koji se podudaraju i da ne moram da izlazim ponovo? Kakva je procedura što se tiče dokumenata i diplome koji stoje na fakultetu? Možete li mi reći šta bih još trebala da imam u vidu? Hvala, pozdrav.

367
pre 8 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Priznavanje ispita sa drugog fakulteta zavisi od fakulteta koji želiš naknadno da upišeš. Dakle, bilo bi dobro da informacije o priznavanju ispita sa prvog fakulteta potražiš na Filozofskom fakultetu. Broj studentske službe možeš pronaći na njihovom sajtu

Nisam najbolje razumela na koja dokumenta misliš. Da li na predaju dokumenata na drugom fakultetu ili preuzimanja dokumenata i diplome sa prvog fakulteta? U svakom slučaju, najbolje je da i to proveriš sa studentskom službom, zato što se precedure mogu razlikovati od fakulteta do fakulteta.

Na kraju, važno je da znaš da, prema Zakonu o visokom obrazovanju, student može biti finansiran iz budžeta samo jedanput na istom stepenu studija. Što znači da, ukoliko si sve četiri godine na prvom fakultetu bio na budžetu, nećeš moći da budeš na drugom fakultetu.

Želim ti svu sreću!