Pitanje savetnici

Muzička Akademija

Od septembra sam IV godina gimnazije. Zanima me kakav je prijemni za FMU u Beogradu smer muzikologija ili etnomuzikologija. Da li je težak(mada je to relativno) , da li je potrebna srednja muzička škola i gde mogu pronaći posao u toj oblasti? Pošto sa očeve strane imam rodbinu u Nemačkoj, kakve su šanse za master ili specijalizaciju iz oblasti muzike u Berlinu ako završim osnovne studije u Bg-u? A kako se zaposliti u Italiji ili Nemačkoj kao diplomirani muzikolog. Hvala unapred. E. Miler

231
pre 8 meseci

Odgovor savetnice:

Drago mi je što si tako ambiciozna!

Sve informacije i uslove o polaganju prijemnog ispita na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu možeš pronaći u njihovom informatoru. Što se tiče toga koliko je prijemni težak, to zavisi isključivo od toga koliko ćeš se posvetiti spremanju prijemnog ispita i koliko to odgovara tvojim željama i interesovanjima - jer, ako budeš vredno radila na onome što te zaista zanima, verujem da ti prijemni neće teško pasti. 

Kada je u pitanju opis zanimanja, više informacija o zanimanju muzikolog možeš pronaći ovde, više informacija o zanimanju etnomuzikolog možeš pronaći ovde, dok više informacija o daljem studiranju u Nemačkoj možeš pronaći ovde.

Na kraju, pronalaženje posla u bilo kojoj državi zavisi od mnogo faktora: od tvojih stečenih znanja, veština i sposobnosti u toj oblasti, od toga da li imaš prethodno iskustvo (volontiranja, prakse ili radnog iskustva), od toga gde i na kojoj poziciji bi želela da radiš... Nadam se da ćeš svojom autentičnošću uspeti da pronađeš ili pokreneš posao koji odgovara tvojim željama i interesovanjima! 

Želim ti svu sreću!