Pitanje savetnici

Zvanje sa zavšenim Departmentom za poslovnu ekonomiju

Odlučila sam se za Univerzitet Singidunum, Department za poslovnu ekonomiju (DPE). Zanima me da li dobijam zvanje diplomirani ekonomista kada završim, jer me zbunilo što sam na vašoj stranici naišla na informaciju da se po završetku ne dobija to zvanje, već da se može raditi kao revizor, analitičar, itd.?

1275
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Bila sam na njihovom sajtu i odande je jasno da je taj studijski program akreditovan i da traje 4 godine i da ima sledeće smerove:

AKREDITOVANI STUDIJSKI PROGRAMI:
U okviru Departmana za poslovnu ekonomiju (DPE) izučavaju se studijski program Poslovna ekonomija sa sledećim izbornim opcijama:
• Računovodstvo i revizija
• Finansije i bankarstvo
• Osiguranje
• Marketing menadžment i trgovina
• Poslovna informatika.

U zavisnosti od smera koji izabereš možeš raditi kao revizor i tako dalje, mislim da ti je jasno iz gornje liste. A što se zvanja tiče, oni su dali dodatak o pravilniku naziva zvanja samo što meni nije skroz jasno koje od ova dva zvanja bi ti dobila u tom slučaju: strukovni ekonomista ili diplomirani ekonomista. Mislim da ti je najbolje da bi bila sigurna da ih pitaš direktno, tj. da ih okreneš telefonom i raspirtaš se za tu informaciju 011/30 93 206; 30 93 216.

Na Infostudu, http://prijemni.infostud.com/fakulteti/Poslovni_fakultet-Departman_za_poslovnu_ekonomiju__DPE/180 , stoji da se dobija zvanje ekonomista ( Ekonomista - 4 godine – 240 ECTS) što je ekvivalentno zvanju diplomirani ekonomista. 20 Apr 2010