Pitanje savetnici

Dilema oko fakulteta

Pozdrav,zanima me koje sve fakultete mogu da upisem nakon cetvorogodisnje srednje,saobracajni tehnicar spedicije i logistike.Da li mogu da upisem neki jezicki fakultet ,poput Engleskog i slicno?Koje jos opcije imam?Volela bih da dobijem odgovor uskoro,posto me muci dilema.

275
pre 8 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Dobra vest je to što većinu fakulteta možeš da upišeš nakon bilo koje četvorogodišnje srednje škole. Konkretne informacije o tome da li možeš da upišeš fakultet koji te zanima možeš pronaći u konkursu fakulteta koji želiš da upišeš, zato što se u njemu nalaze uslovi za upis. Dakle, ukoliko želiš da upišeš engleski jezik, informacije o uslovima upisa možeš pronaći u konkursu Filološkog fakulteta. 

Ukoliko još uvek nisi sigurna šta želiš da upišeš, na našem sajtu možeš pronaći testove osobina, veština i interesovanja koji ti mogu pomoći da bolje spoznaš svoja interesovanja, a nakon toga možeš posetiti bazu zanimanja i tu se bolje upoznati sa opisima poslova različitih vrsta zanimanja. Na kraju, u našem adresaru možeš pronaći sve državne i privatne visoke škole i fakultete koji te mogu dovesti do željenog zanimanja. U adresaru se nalaze i linkovi koji vode do sajtova fakulteta i visokih škola, gde možeš pronaći konkurse za upis i na taj način proveriti da li možeš taj fakultet ili visokiu školu da upišeš nakon završene srednje saobraćajne škole.

Želim ti svu sreću!