Pitanje savetnici

Kako posle visoke skole nastaviti skolovanje?

Ovako, zavšila sam Visoku skolu za vaspitaca 2018 godine i sada zelim da nastavim skolovanje za uciteljicu, kako bih kasnije mogla nesto svoje da otvorim. Ali kad sam zvala pedagoski fakultet rekli su da to nije moguce i da ako zelim da zavrsim za uciteljicu moram ici sve ispocetka, da idem opet 4 godine na faks. Pa me zanima da li postoji neki drugi nacin kako bih mogla nastaviti skolovanje ili moram sve opet iz pocetka?

240
pre 7 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Nažalost, ako su ti na Pedagoškom fakultetu rekli da ne mogu da priznaju ispite koje si položila na Visokoj školi, onda moraš upisati fakultet ispočetka. 

Verujem da bi ti značilo da ti ispitu budu priznati, ali takođe verujem da će ti biti lakše sada, nakon završene Visoke škole za vaspitača, nego da nju nisi završila i da nemaš već određeno znanje iz te oblasti. Ako to zaista želiš, sigurna sam da će proces studiranja dodatno obogatiti tvoju ličnost i da ćeš novostečena znanja iskoristiti dobro. 

Što se tiče otvaranja sopstvenog biznisa, u tome ti mogu pomoći besplatne obuke i konsalting usluge Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije.

Želim ti svu sreću!