Pitanje savetnici

Fakultet bezbednosti ili psihologija

Hteo bih da upišem psihologiju jer me nekako privlači i zanimljiva je.. ali s druge strane imam 37 iz škole a test opšte informisanosti je težak. Ima i negativnih poena na prijemnom... ne znam sta da radim..

Drugi mi je fax bezbednosti.. ali nisam iz gimnazije. Tako da ne znam kako bih uradio test opšte kuluture. Mada znam da su dve moje drugarice iako nisu iz gimnazije upisale psihologiju a nekako ekonomija mi se čini veoma širokom, tako da ne znam sta da radim.

683
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Mislim da 37 od 40 bodova iz škole nije loše, za koji god da se fax odlučiš. Stvar je u tome da uradinš najbolje moguće prijemni. Znam da je to lakše reći nego uraditi. Samo je bitno da doneseš odluku i posvetiš joj se maximalno, svakodnevno.

Ako ti je test opšte kulture problematičniji, onda se potrudi da test znanja uradiš maximalno. Negativni bodovi jesu opasni, ali zato postoji način da ih zaobiđeš, odgovaraš samo na ono za šta si siguran, zato što je bolje ne osvojiti poen nego osvojiti -1.

Ja lično zaista ne vidim sličnost između psihologije i bezbednosti, tako da ne mogu da ih poredim uopšte. Ali ako su to tvoje dve opcije, sedi i razmisli koja ti se više sviđa i gde imaš veće šanse da se upišeš, ne poredeći se previše sa drugim ljudima. A ako je ekonomija nešto što tek usput spominješ - nisam baš sigurna koliko je to tvoj izbor ili nešto što se tako nameće zato što postoji kao opcija. Odluči i sedi i uči, daj sve od sebe i nadaj se najboljem! 24 Apr 2010