Pitanje savetnici

Teško učim nove engleske reči... Neki predlog?

Zanimaju me jezici i odlično mi idu, naročito engleski. I izgovor, i gramatika, i pravopis. Međutim, najveći problem mi je pamćenje novih reči. U izgovoru i čitanju shvatam da mi rečnik i nije bogat, a toliko učim i znam. Koji je najbolji način za učenje toliko novih reči?

662
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Što se učenja reči tiče, tu zaista nisam ekspert. Na tu temu bi ti bolje pomogao neki profesor jezika, bilo kog. Iz nekog mog laičkog razmišljanja ja ti preporučujem vrlo jednostavnu metodu. Nedostatak reči, tj. slab vokabular ćeš pričanjem, ali i čitanjem i slušanjem najbolje poboljšati. Na primer čitanjem lake literature na engleskom jeziku. Nađeš neke knjige iz beletristike, stripove ili nešto drugo što te inače zanima, pored sebe rečnik i kad god naiđeš na nepoznatu reč zapišeš je i pokušaš da je ponoviš.

Verovatno dosta gledaš filmove kao i svi maldi ljudi, super tehnika je ako u kućnoj "varijanti" gledaš filmove da umesto srpskog staviš engleski titl. Na taj način ćeš i slušati i čitati reč i lakše ćeš je pamtiti.

Još jednu stvar možeš da pokušaš, da sa nekim drugom/drugaricom ponekad, čisto šale radi, pričaš na engleskom. Dok se družite bilo gde, pričate na primer pola sata na engleskom (na primer pošto ste odgledali film, prokomentarišete ga na engleskom). Tako ćeš vežbati reči koje već znaš, a naučićete jedno od drugog mnoge nove reči. Verovatno da bi se neko stručniji od mene setio još mnogo dobrih i boljih primera, pa možda nije loše da pitaš još nekoga. 25 May 2010