Pitanje savetnici

Zanimanje turističkog vodiča

Učenik sam drugog razreda Ekonomske škole. Međutim, zainteresovan sam za jezike, novinarstvo, PR i slično. Inače, jako volim da putujem i obilazim mesta, kao i da budem organizator raznih stvari, pa me je turistički vodič kao zanimanje prilično privuklo. Koji fakultet bih eventualno mogao da upišem, da li bih imao šanse s obzirom na srednju školu koju pohađam i ako biste mogli da mi napišete još neke informacije u vezi sa zanimanjem, kvalifikacijama, konkurencijom i sl.

812
pre 11 godina

Odgovor savetnice:

Prvo da kažem da na našem sajtu u rubrici "zanimanje meseca" imaš super tekst o zanimanju - turizmolog. Evo pogledaj ovde. Tu ćeš naći odgovore na pitanja gde sve može da se studira za taj poziv, gde sve može da se radi kao turizmolog, ali i koja je razlika između turizmologa i turističkog vodiča. Kao što ćeš videti i sam za turističkog vodiča je dovoljan i kurs koji se prolazi u okviru više škole. Ali i sa fakultetom i zvanjem turizmologa ti možeš da radiš kao turistički vodič, ali i neke druge poslove.

Dakle, zgodno bi bilo da proučiš te dve opcije i vidiš koliko ti koja odgovara. Mislim da srednja eknomska škola ne može ni na koji način biti smetnja tvom daljem školovanju za turističkog vodiča, može čak da ti pomogne. U tom smislu što već imaš znanja iz oblasti ekonomije a ona u svakom poslu pomažu pa i u radu u turističkoj agenciji. 26 May 2010