Pitanje savetnici

Prebacivanje na privatni fakultet

Postovani, Nadam se da ce moje pitanje stici do Vas. Obracam se po pitanju saveta za prebacivanje sa fona na fakultet za projektni i inovacioni menadzment. Naime trenutno sam na IT smeru na fonu, medjutim se bas ne pronalazim u programiranju…Menadzment me je uvek zanimao a PMC deluje sasvim pristojno. Da li je pogresno prwbaciti se na privatni fakultet sa drzvanog? Da li se pri zaposljavanju gleda vrsta zavrsenog fakultet,

257
pre 6 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Drago mi je što si shvatila šta zapravo želiš i u kom smeru želiš da se razvijaš, jer to predstavlja prvi korak ka napretku! 

Što se tiče prebcivanja sa FON-a na privatni fakultet - ukoliko je to ono što ti želiš, što ti više odgovara, u čemu se više pronalaziš i u čemu se bolje snalaziš, onda tu opciju ne možemo nazvati pogrešnom. 

Razumem da možda postoje ljudi u tvom okruženju koji smatraju da je ta odluka pogrešna, ali je jako važno da znaš da svaki pojedinac posmatra set oko sebe na osnovu svojih interesovanja, potreba i sistema vrednosti. Kako je posao mesto na kome provodimo skoro polovinu svog života, jako je važno da radiš ono što te zanima i u čemu se pronalaziš. S obzirom na to, ukoliko je menadžment ono što te ispunjava i čime bi volela da se baviš, verujem da će ti ta odluka doneti zadovoljstvo u kasnijem životu. 

Što se tiče mogućnosti zapošljavanja, to zavisi od mnogo faktora. Ukoliko vredno stičeš nova znanja i veštine, ako volontiraš i umrežavaš se sa ljudima tokom studiranja, verujem da nećeš imati poteškoća pri zaposlenju. Međutim, prema informacijama koje sam našla, jedina stvar koja može biti sporna kada je u pitanju privatni fakultet, jeste mogućnost zapošljavanja u državnim institucijama. Ukoliko je to tvoja želja, najbolje je da se u tvoj instituciji raspitaš o uslovima zapošljavanja.

Želim ti svu sreću!