Pitanje savetnici

Dvoumice oko geografskog fakulteta

Poštovana, zanima me geografski fakultet, da li nakon završenih osnovnih studija mogu da upišem master geoprostorne osnove životne sredine?, a što se tiče faksa da li je isplativo da ga završim i radim neki dobro plaćen posao?,četvrta sam godina srednje nadam se da ćete mi dati odgovor u svakom slučaju!

141
pre 5 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Nisam te najbolje razumela, da li te zanima da li možeš da upišeš taj master program nakon završenih osnovnih akademskih studija na Geografskom fakultetu ili nakon završenog nekog drugog fakuteta?

Informacije o upisu na master programe na Geografskom fakultetu možeš pronaći u njihovom ovogodišnjem konkursu.

Što se tiče zaposlenja i plate, to zavisi od mnogo faktora: od toga da li želiš da radiš u državnom ili privatnom sektoru, ako želiš da radiš u državnom sektoru važno je da li si završio srednju školu, osnovne akademske studije ili master studije... od toga da li si stekao znanja i veštine koje su potrebne za obavljanje tog posla, da li poseduješ dodatna znaja i veštine, od toga za koju poziciju apliciraš, od umrežavanja sa drugim ljudima u toj sferi, od tvog ranijeg iskustva (sa volontiranja, praksi ili radnog iskustva)... 

Dobra stvar je to što su u većini slučajeva „konci u tvojim rukama“ i verujem, ukoliko se budeš trudio, vredno učio  i volontirao u toku studija, da nećeš imati poteškoća u pronalaženju posla.