Pitanje savetnici

izbor fakulteta

Pokusacu da budem jasna, ja sam brucos na FASPER-u u Beogradu smer logopedija. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu postoji modul logopedija i pri zavrsenom fakultetu vodi se kao diploma Medicinskog fakulteta. U Beogradu je to poseban fakultet. Mnogo poslova trazi zavrsen Medicinski fakultet,pa je moje pitanje, da li je bolje zavrsiti fakultet u Novom Sadu, upravo iz tih razloga ili i FASPER u Beogradu spada u domen Medicinskih nauka, pada mi na pamet da se prebacim iz Beograda u Novi Sad. Mnogo mi je bitno da bih mogla da se prebacim jos dok nije kasno, predmeti se razlikuju

143
pre 5 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitajnju i izvini što si čekala odgovor. 

Nažalost, prema zakonskoj regulativi, nije moguće da se prebaciš, već bi morala ponovo da polažeš prijemni ispit i kreneš ponovo u prvu godinu. 

Svakako, kada bi završila logopediju na Medicinskom fakultetu, tvoje mogućnosti za zaposlenje se ne bi razlikovale od mogućnosti za zaposlenj nakon završetka logopedije na FAPER-u, zato što svakako ne bi mogla kasnije da se baviš, na primer, medicinom opšte prakse, već bi na kraju oba fakulteta dobila isto zvanje – diplomirani logoped. 

Želim ti svu sreću!