Pitanje savetnici

Koji fakultet da upišem da bih postao političar

Koji fakultet je pogodno upisati ako znate da ćete se u svom daljem životu baviti politikom, nadam se uspešno i krajnje profesionalno?

1176
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Veoma zanimljivo pitanje si postavio. Već imaš plan za svoj profesionalni život i karijeru i to je veoma pohvalno i zanimljivo.

Moje je mišljenje da je neophodno da političar, da bi bio uspešan, trebalo bi da bude obrazovan i emancipovan. Fakultet koji pruža najviši vid obrazovanja je svakako filozofski - filozofija. Da li je to pravi izbor za tebe? To ćeš ti najbolje znati da odgovoriš. Ako to nije opcija, politikologija na FPN je takođe jedan od mogućih izbora, potom sociologija, međunarodni odnosi... Zapravo spisak mogućih fakulteta može samo da se proširuje i proširuje.

Pošto već znaš da želiš da budeš političar, obrazovan i uspešan - možda znaš koji aspekt državnog delovanja te najviše interesuje. Možda ćeš tako moći da odgovoriš na svoje pitanje. Možda imaš neku viziju u kojem aspektu državnog života bi voleo da ostvariš najveći uticaj i političke promene, pa možda prema tome da izabereš fax koji te obrazuje za taj sektor. Ako pak želiš neko opštije obrazovanje onda je najbolje filozofski, političke nauke...

Možda da popričaš sa nekim političarem koji ti je uzor na neki način ili sa nekim koga poznaješ a smatraš ga kvalitetnim primerom. Želim ti puno uspeha! 9 Jul 2010