Pitanje savetnici

Medicinski fakultet nakon vanredno završene srednje medicisnke škole

Ja sam ucenica srednje ekonomske skole. Medjutim mene ekonomija ne privlaci kao profesija niti mogu sebe da zamislim da radim taj poso. Bila sam los ucenik u osnovnoj i to me kostalo onog sto zelim a to je medicina. Kasno sam shvatila da gajim ljuvav prema njoj. Prikraju prve godine ekonomske sam odlucila da preuzmem nesto po pitanju toga. Odlucila sam sa mojima da pokusam vandrednu srednju medicinsku ali sam saznala da nemogu da je upisem dok ne napunim sedamnaest godina. Sada u januar punim sedamnaest pa planiram da upisem vandredno. Pa bi Vas molila da mi vise o tome kazete o vandrednom skolovanju kao i o tome dal sa vandrednom medicinskom mogu da upisem medicinski fakultet kao i koliko traju skolske godine da li su normalne kao i ovako u srednjoj ili ...

131
pre 5 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju i izvini što si čekala odgovor. 

Dobra vest je to da nakon vanredno završene srednje Medicinske škole postoji mogućnost da upišeš Medicinski fakultet! 

Prema informacijama koje sam pronašla, svaku godinu medicinske škole završavaš tako što polažeš diferencijalne ispite. Svakako, bilo bi dobro da posetiš najbližu srednju Medicinsku školu u kojoj postoji mogućnost da je vanredno završiš. Oni će ti reći najtačnije informacije i o polaganju tih ispita i o kasnijoj mogućnosti za upis na fakultet.

Još jedna dobra vest je ta što je na Visokoj medicinskoj školi moguće da upišeš neke od smerova čak i nakon završene ekonomske škole. Dakle, nije uslov za sve smerove u ovoj školi završena srednja Medicinska škola ili Gimnazija, već bio koja srednja škola u četvorogodišnjem trajanju. Ovde možeš pronaći konkurs za upis na Visoku medicinsku školu u Beogradu, gde možeš da pogledaš koje sve smerove možeš da upišeš nakon završene srednje četvorogodišnje škole. 

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!