Pitanje savetnici

Da li je priznata diploma Visoke poslovne škole?

U velikoj sam nedoumici, ne znam šta da radim...:( Upisala bih visoku poslovnu školu u Beogradu...Zanima me koliko je priznata ta diploma? Pored toga zanima me i da li mogu da upišem četvrtu godinu na bilo kom drugom fakultetu? Hvala unapred!

678
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Mislim da je diploma Visoke poslovne škole potpuno priznata. Zapravo diploma može biti priznata ili ne, a u ovom slučaju ona jeste. Tebe verovatno pre interesuje kolike su ti mogućnosti zaposlenja u tom slučaju i da li svi poslodavci primaju sa tom školom. Moj odgovor je opet da, primaju i možeš da radiš svuda.

Pitanje je drugo kakvo će biti tržište rada kada je ti završiš, kakva će biti situacija zapošljavanja i kakva će biti potražnja za tvojim profilom. Što se tiče prelaska, na privatne fakultete sigurno možeš da pređeš, one koji imaju odgovarajuće smerove. Mislim da možeš i na FON ako si na nekom odgovarajućem smeru (zato što su viša i FOn imali neki ugovor o saradnji), a za ostale fakultete nisam sigurna. To zavisi od fakulteta pojedinačno. 13 Jun 2010