Pitanje savetnici

Kako izgleda raditi kao pravnik?

Pozdrav! Pošto vidim da sve više mojih vršnjaka se raspituje za rad u nekom sportskom društvu(klubu), mene zanima kako to konkretno izgleda? Odnosno, kada počinje moj radni dan,šta obavljam, da li mogu da putujem sa ekipom, prisustvujem utakmicama.... Trenutno sam 3 godina prava(da li pomaže pri zaposlenju viskok prosek?)Zahvaljujući Vama sam poslala CV jednom klubu,i primljena sam da volontiram. Hvala unapred i srdačan pozdrav.

88
pre 2 meseca

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju.

Čestitam ti! Drago mi je što si primljena da volontiraš u sportskom klubu i što si ispunila svoju želju! Bilo bi dobro da u toku volontiranja „pokupiš“ sva znanja koja ti se pruže i da učiš iz tuđih iskustava i iz svake situacije u kojoj se nađeš. Što se tiče jednog radnog dana u sportskom klubu, to zavisi od kluba do kluba. Najtačnije informacije ćeš dobiti ukoliko zamoliš nekoga od zaposlenih da ti objasni kako izgleda njihov radni dan, kako su oni došli do svog posla, šta im je bilo posebno teško i na šta bi trebalo da obratiš pažnju u procesu traženja posla u sportskom klubu.  

Kada je u pitanju zaposlenje, ono zavisi od mnogo faktora: od toga gde želiš da radiš, na kojoj poziciji, od tvojih stečenih znanja i veština, od toga koliko si se trudila da se umrežiš sa ljudima iz te oblasti... Dakle, visok prosek može biti samo prednost, ali on nije presudan kada je pronalaženje posla u pitanju...

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!