Pitanje savetnici

Mogućnosti fakulteta politickih nauka

Pozdrav, zanimaju me opcije za zapošljenje posle završenog fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Zanima me kako postati voditelj, da li fpn otvara vrata ka tom poslu?

46
pre 1 mesec

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju i izvini što si čekala odgovor. 

S obzirom na to da se veliki broj voditelja u početku bavio novinarstvom, smer Novinarstvo na Fakultetu političkih nauka otvara vrata ka tom poslu. Međutim, ni u jednom poslu nam nije dovoljno da samo učimo i polažemo ispite na fakultetu. Važno je da budeš aktivna, da u toku studiranja što više volontiraš, jer ćeš tako steći kontakte, upoznati se sa poslom, savladati i usavršiti različite veštine koje su potrebne za obavljanje tog posla i imaćeš još dosta benefita kada je u pitanju razvoj tvoje karijere. Dakle, ukoliko budeš bila aktivna – povezivala se sa različitim ljudima u toj sferi, ako budeš slala CV-jeve u različite novinarske kuće, ukoliko se budeš raspitivala, išla na prkse i volontiranja – verujem da ćeš se lepo snaći i vremenom pronaći put do voditeljske pozicije. Pored toga, verujem da ti profesori sa fakulteta mogu dati savete i uputiti te na određenu adresu, ukoliko se kod njih budeš raspitivala o tome kako da postaneš voditelj. 

Što se tiče o perspektive Fakulteta političkih nauka, ovde možeš pronaći neka od zanimanja kojima se možeš baviti nakon diplomiranja (ali ne zaboravi da pored diplome, iskustvo sa volontiranja i praksi igra važnu ulogu u pronalaženju posla).

Na kraju, opis poslova TV voditelja možeš pronaći ovde

Želim ti svu sreću!