Pitanje savetnici

Izbor fakulteta

Zdravoo! Treća sam godina srednje škole smera turističko-hotelijerski tehnicar. Zanima me koje fakultete mogu da upisem sa završenim tim smerom i da li bih mogla da upisem Faklutet za bezbednost i kriminalistiku dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu?

119
pre 3 meseca

Odgovor savetnice:

Imam dobre vesti za tebe! Kako bi upisala Faklutet za bezbednost i kriminalistiku dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, postrebno je da imaš završenu srednju četvorogodišnju školu, bez uslova o određenom usmerenju. Dakle, prema Konkursu iz 2020. godine, moguće je da upišeš taj fakultet nakon smera Turističko – hotelijerski tehničar. Međutim, bilo bi dobro da kontaktiraš studentsku službu fakulteta i tu informaciju proveriš sa njima, jer će ti oni dati najtačnije informacije. 

Što se tiče ostalih fakulteta, svaki fakultet raspisuje godišnji konkurs u kome se nalaze uslovi za upis. Bilo bi dobro da pratiš sajtove fakulteta koje razmišljaš da upišeš i kada izađe konkurs da vidiš možeš li da upišeš taj fakultet ili ne. Dok ne izađu ovogodišnji konkursi (što se obično dešava u aprilu, maju ili junu, u zavisnosti od fakukteta), možeš da pogledaš prošlogodišnje konkurse kako bi ti dali okvirne informacije. Samo je važno da znaš da možda u ovogodišnjim konkursima dođe do određenih promena, međutim, mi to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo.

Želim ti svu sreću!