Pitanje savetnici

Prelazak sa poljoprivrednog faksa na višu

Idem na poljoprivredni fax u Novom Sadu, smer poljoprivredna tehnika. Obnovio sam 2. godinu, hteo bih da se prebacim na višu pa me interesuje da li je to moguće? da li bi mi se priznali položeni ispiti? koji smer mi preporučujete da bi mi se priznalo što više ispita?

654
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Tvoje pitanje je i suviše konkretno da bih znala odgovor na njega. Mogućnost prelaksa sa fakulteta na višu postoji uvek kao opcija u obrazovnom sistemu. Čak i ako ne prelaziš, neki fakulteti nude diplomu više ako si završio npr. dve godine na njemu. Ali to zavisi od konkretnog fakulteta.

U tvom slučaju savetujem ti da pogledaš na našem sajtu adresar i spisak viših škola, imaš i direktne linkove na njihove sajtove gde možeš naći spisak ispita. Ti najbolje znaš koje si ispite do sada položio pa ćeš najlakše naći neku višu koja odgovara tom spisku. Evo ti link: http://www.mingl.org/karijera/obrazovanje/drzavne_vise_skole.php.

Kada nađeš neku višu za koju ti se čini da bi mogao da pređeš ili koja ti se sviđa kao opcija, pokušaj direktno njih da kontaktiraš, mejlom, mada je bolje telefonom ili lično ako si u mogućnosti. Tako ćeš dobiti najtačnije i najkorisnije informacije i uputstva kako možeš da ostvariš svoju zamisao. 17 Jun 2010