Pitanje savetnici

Studije u inostranstvo i selidba

Zavrasavm srednju medicinsku skolu, ali to nije ono sto zelim da radim. Uskoro se sa mojima selim u Nemacku i oduvek sam zelala da postanem advokat. Sada ne znam sta mogu tamo da upisem da li cu moci da upisem to za advokata posto jako zelim. A i ako upisem najverovatnije cu se vremenom preseliti u Ameriku pa ne znam da li je moguce i to tamo da se radi. Stvarno mi treba pomoc za ove informacije. Hvala unapred.

69
pre 1 mesec

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju i izvini što si čekala odgovor.

Pre svega, drago mi je što ćeš svoj život obogatiti tako što ćeš upoznati drugu kulturu i što ćeš upoznati način života u nekoj drugoj zemlji, ne samo u Srbiji. Svaki put kada čovek putuje, a pogotovu kada se preseli, on se nekako obogati iznutra i prošri svoje vidike. To mu daje širu perspektivu za svoj budući život!

Selidba zna da bude teška, ali verujem, ukoliko budeš bila aktivna na fakultetu, trudila se da stvaraš mreže poznanstava, ali sa druge strane i ako sebi budeš posvećivala dovoljno vremena, da nećeš imati puno poteškoća u privikavanju na novu sredinu.

Što se tiče studija, najtačnije informacije o studijama van Srbije ti mogu reći agencije za studiranje u inostranstvu. Neke od njih možeš pronaći na sledećim linkovima:

Sat agencija: https://satagencija.com/

Studiranje u Evropi: https://studiranjeuevropi.com/

Prestige education: https://prestigeeducation.rs/fakulteti-u-inostranstvu-studije/

Via Academia: https://viacademica.com/studije/osnovne-studije/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw7-SvBhB6EiwAwYdCAT825DaGEquIw4CUJmdMslbUOGrEApsWpxc0z0yAUbo34LtLPc7efRoCHlUQAvD_BwE

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!