Pitanje savetnici

Upis na KPU

Zdravo, imam zelju da upisem kriminalisticko policijski univerzitet ali postoji problem sto sam drzavljanstvo i prebivaliste dobila tek prije 3 meseca. Prosle godine sam imala zelju da upisem KPU ali nisam imala ovaj uslov, sada imam ali idalje nije godina dana kao sto traze Da li je moguce da prisustvujem prijemnom ispitu i da konkurisem u martu sa prebivalistem od oktobra 2023 ? Hvala unaprijed.

69
pre 1 mesec

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Nažalost, ako u konkursu za upis u prvu godinu osnovnih studija Kriminalističko - policijskog Univerziteta piše da je potrebno da kandidati imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji najmanje godinu dana neprekidno pre podnošenja prijave na konkurs, onda nije moguće da se prijaviš za polaganje prijemnog ispita na KPU.  

Ali nemoj da gubiš nadu, jer postoji još mnogo mogućnosti o kojima možda nisi ni razmišljala! Na našem sajtu možeš odraditi testove osobina, veština i sposobnosti kako bi bolje spoznala svoja interesovanja, a nakon toga možeš da posetiš našu bazu zanimanja i upoznaš se sa opisima poslova različitih zanimanja. Nakon toga, kada budeš odlučila čime želiš da se baviš u budućnosti, možeš posetiti naš adresar državnih i privatnih visokih škola i fakulteta i tu pronaći obrazovnu ustanovu i smer koji je u skladu sa tvojim interesovanjima. 

Ukoliko imaš još nekih pitanja slobodno mi piši!