Pitanje savetnici

želim da idem u kriminalističko policijski univerzitet

Ćao, želela bih da idem u Kriminalističko policijski univerzitet ali nisam dovoljno visoka, najmanja visina za žensku osobu je 163cm a ja sam 159cm. Ne znam da li odmah da krenem da plačem ili ima nade za mene?

121
pre 1 mesec

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Nažalost, ukoliko je ta visina postavljena kao uslov za upis u prvu godinu studija u konkursu Kriminalističko – policijskog Univerziteta, onda nije moguće da upišeš taj fakultet. 

Dobra vest je da u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici taj uslov u konkursu ne postoji, te ako isključivo želiš da radiš u policiji, ovo jedna od opcija. Važno je da znaš, pošto je u pitanju državni sektor, da ne bi mogla da budeš na istoj poziciji nakon završene obuke i nakon završenog KPU-a. Postojala bi razlika u poziciji, ali i u zaradi i radnim zadacima. 

Ali nemoj da gubiš nadu, postoji još mnogo mogućnosti o kojima možda nisi ni razmišljala! Na našem sajtu možeš odraditi testove osobina, veština i sposobnosti kako bi bolje spoznala svoja interesovanja, a nakon toga možeš da posetiš našu bazu zanimanja i upoznaš se sa opisima poslova različitih zanimanja. Nakon toga, kada budeš odlučila čime želiš da se baviš u budućnosti, možeš posetiti naš adresar državnih i privatnih visokih škola i fakulteta i tu pronaći obrazovnu ustanovu i smer koji je u skladu sa tvojim interesovanjima. 

Ukoliko imaš još nekih nedoumica slobodno mi piši.

Želim ti svu sreću!