Pitanje savetnici

Šta mogu da radim sa Fakultetom za evropski biznis i marketing? A privatni biznis?

Već neko vreme redovno posećujem Vaš sajt, u suštini, sve je jasno, samo bih volela ako biste mogli da me malo bolje uputite u opis posla nakon završenog fakulteta za evropski biznis i marketing. Konkretno, šta sam ja nakon tog završenog fakulteta i kojim sve poslovima mogu da se bavim? I koliko mi taj fakultet znači ukoliko nakon završetka planiram privatni biznis?

1561
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Kao i sa većinom ovih fakulteta novije generacije malo je teže objasniti koji opis posla ili radno mesto sledi posle ovakvog jednog fakulteta. Ono što ti sledi kao zvanje posle tri godine studija je "menadžer".

Iz spiska predmeta može se zaključiti da učiš osnovne principe biznisa i poslovanja, nešto malo iz oblasti menadžmenta (npr. ljudskih resursa itd.), osnovna ekonomska pravila. Dakle bivaš osposobljena da radiš i funkcionišeš u biznis okruženju i poslovanju. Ja sam niže pejstovala šta oni na sajtu navode kao glavne kvalifikacije osoba koje su završile ovaj fakultet. Iskreno govoreći verujem da je dostižno ovo što oni opisuju, ali mislim ne direktno posle studija.

Moje je mišljenje da neko ko završi trogodišnji program na ovim studijama stiče osnovna znanja iz biznisa i pomalo iz ekonomije i onda ima dovoljno znanja da osmisli šta bi dalje. U tvom slučaju to bi moglo biti otvaranje ili nastavljanje privatnog biznisa, a može biti i nastavak školovanja u nekom konkretnom smeru u zavisnosti od toga koja profesionalna interesovanja razviješ. Dakle naučićeš dosta i znaćeš gde bi želela dalje, posle trogodišnjih studija, meni je logičnio da upišeš negde master, radiš negde i naučiš posao pa onda nastaviš još malo školovanja ili već gradiš svoj poslovni identitet na svoj neki način. Zatim ćeš verovatno, posle te kombinacije škole i iskustva, biti spremna da konkurišeš na neke ozbiljnije pozicije u firmama koje traže ovakav profil radnika, menadžera.

Diplomirani menadžeri Evropskog univerziteta - Fakulteta za evropski biznis i marketing posle završenog fakulteta efikasno ulaze u rad internacionalnih kompanija, uvodeći sveže ideje u postojeće firme, koristeći menadžment strategiju i ulazeći u neposrednu tržišnu utakmicu kao vodeći menadžeri kompanija, manadžeri u bankarstvu, manadžeri u medijima i kulturi, manadžeri iz oblasti marketinga ...Naši diplomorani studenti zaposleni su u veljikim domaćim , stranim i internacionalnim kompanijama kao što su: ‚L ' Oreal, Hyatt Regency Belgrade, Mercedes Benz, Reiffeisen Bank, Banka Intesa, Beogradski sajam, Danone, Narodna banka Srbije, Unicef, Ujedunjene nacije, Privredna komora Srbije, Elektroprivreda Srbije, Ambasada Srbije i Crne Gore, Leo Burnett, IFAM Pariz, Washington State University, Ministarstvo inostranih poslova, Coca- Cola, Societe Generale, McCann Erikson, Delta Holding, JAT, British Airways, Procte & Gamble, Dutsche Bank, Fordovo predstavništvo, Toyota, Njujorška berza... i uspešno nastavljaju svoju biznis menadžersku karijeru! 22 Jun 2010