Pitanje savetnici

Gimnazija ili Medicinska škola?

Poštovanje,potrebna mi je vaša pomoć u pitanje je odabir srednje škole.Posto sam odličan djak pritom i nosim 58 poena iz škole želja mi je da upisem srednju medicinsku ili gimnaziju.Malo teze mi idu ti takozvani logički predmeti(matematika,fizika..) a najbolje bubanj ili društveni predmeti poput biologije naprimer.I postavljam pitanje da li ima dosta matematike u srednjoj medicinskoj ili ima više društvenih pitam za fizioterapeutski smer.Molim vas pomozite mi u rešavanju dileme.A pritom i želja mi je da upisem medicinski fakultet.Hvala.

138
pre 2 meseca

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Prema informacijama koje sam našla, i u Gimnaziji i u Medicinskoj školi imaš matematiku sve četiri godine. Dobra vest je to što Medicinski fakultet možeš da upišeš upravo nakon Gimnazije ili Medicinske škole!

Kako bi lakše donela odluku, na sledećim linkovima možeš pronaći predmete i iz jedne i iz druge škole. Kako budeš videla koji ti predmeti više odgovaraju, verujem da nećeš imati dilemu!

Gimnazija: http://www.cetrnaestgim.edu.rs/predmeti.html

Gimnazija (opšti smer): https://skolaepa.com/profili/gimnazija-opsti-smer

Medicinska škola (Fizioterapeutski tehničar): https://srednjamedicinskaskola.edu.rs/fizioterapeutski-tehnicar/#1497134148779-bddc6194-ffc9

Medicinska škola (Medicinska sestra – tehničar): http://www.medicinskazemun.edu.rs/sestra.html

Želim ti svu sreću!