Pitanje savetnici

Mogućnosti zaposlenja i zarade pejzažnih arhitekata

Interesuje me pejzažna arhitektura. Kolko sam do sada saznala nju u Beogradu mogu studirati samo na Šumarskom fakultetu. Zanima me kolike su mogućnosti zaposlenja i zarade (u Srbiji) u toj oblasti sa završenim osnovnim studijama smera pejzažne arhitekture? Da li dobijam konkretno neku prednost po pitanju zaposlenja ako završim i stepen više (diplomskih akademskih master studija)?

888
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Žao mi je ali ne mogu previše konkretno da odgovorim na tvoje pitanje. Generalno govoreći, uvek imaš prednost kada završiš još jedan stepen obrazovanja, posebno ako za taj još jedan stepen izabereš nešto što je trenutno aktuelno i traženo.

Za visinu zarada zaista ne znam, pretpostavljam da je u visini prosečnih, a za mogućnost zapošljavanja mislim da to definitivno nije među traženijim zanimanjima, posebno sada u trenutku smanjenog zapošljavanja zbog posledica ekonomske krize. Čak i kada se ekonomska situacija popravi, mislim da to i dalje neće biti najtraženije zanimanje, ali će ga verovatno biti u nekom manjem obimu. 13 Jul 2010