Savetnica

Koje poslove mogu da radim sa diplomom FON-a?

Pitanje:

Zanima me da mi kažete nešto više o Fakultetu organizacionih nauka-smer menadžment. Dosta sam istraživala na ovu temu, posećivala forume studenata, ali ne mogu da pronađem ili možda da shvatim u potpunosti mogućnosti koje mi ovaj smer pruža, tj. nedostaje mi da mi neko jednostavnijim rečima kaže o čemu se zapravo tu radi (pokušavam da pronađem nekog studenta FON-a iz moje okoline) Kakve su mogućnosti pronalaženja posla i koja su to mesta gde se mogu zaposliti? U kojoj je meri zastupljena informatika?

Odgovor:

kao što si i sama videla ima 4 smera. Od toga koji smer završiš zavisi vrsta posla, mogućnosti kao i to imali ili ne puno informatike.

Generalno FON je uvek važio za fax sa kojim se nađe posao lakše nego sa nekim drugim fakulttima.

"Poslovi koje možaš da radiš variraju u zacisnosti od smerova. To su u svakom slučaju visokostručna zanimanja i ljudi se uglavnom zapošljavaju u velikim sistemima. Veliki sistemi su velike firme sa puno zaposlenih i veoma ozbiljnom organizacijom poslovanja i funkcionisanja cele firme, zato im trebaju stručnjaci ovog kalibra. Sada da li će to biti IT sektor, ili kontrola kvaliteta usluge, proizvoda, roba ili neka treća oblst zavisi od toga šta ti završiš. Ti veliki sistemi su velike firme, fanbrike, industrija, banke, država i njeni organi...."

Ovde možeš naći opis zanimanja menadžera proizvoda: poslovi.infostud.com/info/Menadzer--proizvoda
Menadžer za upravljanje kvalitetom: poslovi.infostud.com/info/Menadzer-za-upravljanje-kvalitetom
Poslovi iz oblasti informacionih tehnologija: prijemni.infostud.com

Evo još nekih poslova:
Direktor prodaje u unternet kompaniji
Projektni menadžer
Internet marketing menadžer
Preuzimač rizika za imovinska osiguranja

4671
14.03.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.