Pitanje savetnici

Da li je policijska akademija dobra ideja za dalje školovanje?

Da li je policijska akademija dobra ideja za dalje školovanje?

Da li možete da mi kažete šta se polaže na kraju četvrte godine tj. na prijemnom ispitu da bih upisao Policijsku akademiju i da li je to upšte dobra ideja za dalje školovanje?

5280
pre 12 godina

Odgovor savetnice:

Prvo ću ti odgovoriti na drugo pitanje. Da li je to dobra ideja ne mogu ja da ti kažem. To pre svega zavisi od tebe. I tvojih planova, želja, ambicija, mogućnosti. Kao i svako zanimanje i svaka škola ima svojih prednosti i nedostataka. Policijska akademija ima tu prednost što kada je završiš, pod uslovom da si uzoran građanin:), imaš siguran posao i mogućnost napredovanja celog života ako radiš i trudiš se. Koju ćes vrstu policijskog posla raditi posle te škole verovatno zavisi od tebe ali i od nekih drugih okolnosti. O tome, nažalost, ja ne znam puno i bolje je da se konsultuješ sa nekim ko radi u toj školi ili ko radi takav posao i poznaje taj sistem unutrašnjih poslova.

Nedostaci mogu biti razni. Posebno ako ne volis da radiš takav posao. Ali ako razmišljaš da upisuješ tu školu, pretpostavljam da ti se to na neki način već sviđa. Posao je verovatno opasniji i rizičniji od mnogih drugih, uslovi rada možda nisu uvek idealni. Ali, opet kažem, to bi trebalo bolje da se raspitaš od ljudi koji su već u tom poslu.

Što se tiče prijemnog, na internetu sam našla sledeće:

Adresa:
Cara Dušana 196
Telefon:
011/3161-444 
Veb sajt:
http://www.kpa.edu.rs/cms/

Upis: http://www.kpa.edu.rs/cms/upis/osnovne-studije


Srećno,
Milena